The Box:
energiezuinig bouwen
en comfortabel wonen

Wie duurzaam bouwt, profiteer levenslang van wooncomfort. Daarbij staan energiezuinigheid en gezondheid voorop.

Met de partners van The BOX informeren we je over het belang van een performante bouwschil om woningen energie-efficiënt en duurzaam te maken. Maar ook het inzetten op comfort is cruciaal. Waarom is ventilatie zo belangrijk voor het binnenklimaat als je luchtdicht isoleert? Wat is de impact van zonwering op jezelf en jouw verbruik? Hoe verhogen oplossingen voor natuurlijk daglicht en aangename akoestiek jouw fysiek en psychisch welzijn?

Op die en andere vragen krijg je door middel van casestudies en praktische tips een pasklaar antwoord tijdens het 3de EPB congres. Daarnaast maken we je wegwijs in de voortdurend evoluerende wetgeving van isolatie en luchtdichtheid. Ook op het vlak van ventilatie, zonwering, akoestiek en natuurlijk licht zijn er nieuwe regels. Een woning moet immers voldoen aan een aantal minimumvereisten binnen het EPB-kader.

Als erkende permanente vormgever van EPB-verslaggevers en architecten is Skills voor Bedrijf en Medewerkers (SBM) medeorganisator van het congres. SBM traint, coacht, adviseert en doceert een zeer gevarieerd kant-en-klaar aanbod op diverse leslocaties. Dit EPB congres komt in aanmerking voor de permanente vorming (2u) van EPB-verslaggevers.

Topics zoals energievriendelijk bouwen komen ook al jaren aan bod op de architectuurwebsite architectura.be, een initiatief van Redactiebureau Palindroom. De redactie is gespecialiseerd in het schrijven van teksten over architectuur en bouw en fungeert dit jaar als mediapartner van het EPB congres.